Výrobky

Čokoládové mafiny nie len na nedeľu

Začnime teda tým, že si vymenujeme čo na prípravu takýchto čokoládových dobrôtok potrebujeme. Určite sa vám tento čokoládový zázrak bude miešať jedna radosť. Poďme ale najskôr na tie potrebné suroviny.

muffiny
 
Múku si pripravíme hladkú. Odvážime si teda dvestopäťdesiat gramov. Na malú čajovú lyžičku si naberieme kakao, ktoré je treba aby boli poriadne čokoládové. Kypriaci prášok nám nesmie chýbať. Tak isto ako pri kakau si naberieme aj kypriaceho prášku na dve malé čajové lyžičky. O trošku menej budeme potrebovať sódy bikarbóny. Jeden a pol lyžičky bude stačiť. Orechy sa do cesta budú pridávať tiež. Bude ich treba vopred ale posekať. Posekaných orechov budeme potrebovať do cesta primiešať sedemdesiatpäť gramov. Čokoláda nesmie určite chýbať. Zvolíme bielu čokoládu a tú tiež nasekáme. Bude stačiť štyridsať gramov. Ostaneme pri čokoláde. Ale tento raz vezmeme horkú čokoládu. Taktiež ju posekáme. Množstvo ostáva nezmenené – teda štyridsať gramov. Odlejeme si dvesto mililitrov acidofilného mlieka. Použijeme aj čokoládový likér, ktorého si odlejeme päťdesiat mililitrov. Vyberieme si jedno vajíčko a masla si odvážime osemdesiat gramov. Nakoniec si pripravíme osemdesiat gramov kryštálového cukru.
 
Na ozdobenie použijeme sto gramov orieškovej čokolády a orieškový krokant.
 
Prejdeme na postup prípravy cestíčka na mafiny. V miske zamiešame múku s kakaom a tiež s kypriacim práškom. Primiešame sódu bikarbónu a tiež orechy, ktoré sme posekali. Následne primiešame horkú čokoládu spolu s bielou čokoládou. Túto zmes necháme v jednej mise a vezmeme si druhú. V tej zamiešame acidofilné mlieko s likérom a s vajíčkom. Rozpustíme maslo a následne ho prilejeme do druhej misky spolu s cukrom. Všetko spolu premiešame.
 
Obe zmesi zmiešame dokopy a pripravíme si jamky na plechu. Môžeme použiť aj košíčky na mafiny. Nalejeme do nich cesto tak aby neboli úplne plné a dáme do rúry, ktorú vopred predhrejeme na maximálnu teplotu 180 stupňov. Pečenie bude trvať približne dvadsať až dvadsaťpäť minút. Potom mafiny vyberieme a necháme vychladnúť. Čokoládu s orieškami rozpustíme a vychladnuté mafiny ňou polejeme. Kým je ešte poleva teplá tak pridáme na mafiny krokant a môžeme použiť aj hrozienka v čokoláde.

čokoláda
 
Mafiny máme hotové a môžeme sa pustiť do tejto čokoládovej maškrty.

Written by